Tipar offset

Tiparul pe offset este cel mai des întâlnit ca şi tehnică şi tehnologie. Tipărirea offset utilizează o precizie maximă, fiind cel mai frecvent întâlnită în realizarea broșurilor, revistelor, cărților, ziarelor etc. În cadrul acestui proces, imaginea este transferată pe suportul de tipărire cu ajutorul unui cilindru intermediar, care preia cerneala de pe placa tipografică și o transferă pe suport. Un dezavantaj al tipăririi offset este că, de obicei, durata pregătirii pentru tipărire este mai mare, deoarece necesită numeroase operațiuni adiționale.

Toate beneficiile și avantajele tiparului clasic offset devin greu accesibile atunci când sunt implicate tiraje mici, timpi scăzuți de executie sau tipărirea de date variabile, întrucât costurile de producție ar fi enorme. În astfel de situații devine foarte util tiparul digital, pentru că se pot produce rapid mostre și tiraje mici, fară pregătiri prealabile și fără timpi de așteptare pentru finisare.

Ținând cont de necesitățile clientului și de timpul de care dispune, întotdeauna căutăm să-i oferim cea mai bună variantă pentru un cost redus.

Tiparul offset este o îmbinare frumoasă între artă și știință. Deși procesul este unul foarte tehnic, persoana care manipulează presa/echipamentul poartă o responsabilitate foarte mare pentru a obține un rezultat ideal al piesei printate. Este cel mai adesea folosit pentru afişe, broșuri, cărţi, vederi, cărţi de vizită, plicuri, panouri informative, felicitări sau papetărie. Marele avantaj al tiparului de tip offset este claritatea și calitatea superioară a imaginii care este imprimată.