Tipar digital

Tehnologia de tip tipar digital este mai nouă și se dezvoltă într-un ritm foarte alert. În fiecare an apar noi imprimante care sunt mai rapide, tipăresc imagini cu calitate superioară, pe tipuri tot mai diferite de material. Tiparul digital este realizat cu ajutorul imprimantelor moderne de tip laser sau inkjet. Imprimantele digitale transferă simultan patru culori de cerneală (CMYK – albastru, magenta, galben și negru) pe hârtie și creează lucrări cu o diversitate mare de culori printr-o singură tipărire. Acesta permite realizarea tipăriturilor foarte rapid şi direct de pe computer, fără a mai fi nevoie de plăci tipografice sau de timp pentru montaj.

Un alt mare avantaj faţă de tiparul clasic îl constituie tirajul variat: pot fi executate un singur exemplar, 75 de exemplare sau câteva mii de exemplare la un preţ foarte convenabil. Această metodă este însă rentabilă doar pentru tipărirea de tiraje de până la 450-500 de exemplare. Pentru tipărirea de tiraje mai mari, este mai avantajos tiparul offset, unde comenzile trebuie făcute în avans. De asemenea, poate procesa informație variabilă, lucru imposibil în tiparul clasic (lucrările pot fi complet personalizate și individualizate: nominale, coduri de bare, adrese și altă informație variabilă numerică, imagini personalizate).

Pe langă tipar vă punem la dispoziție o gamă largă de opțiuni de finisare cum ar fi: laminare, legătorie cu spiră sau broșare, biguire, tăiere la ghilotină, capsare, perforare, înseriere.

Plicuri

Calendare

Stickere

Magneți

Cărți de vizită

Notepad-uri

Cataloage

Flyere

Badge-uri

Mape

Meniuri